Interieur'problemen' oplossen

Nu we veel vaker dan voorheen thuis zijn, willen we dat thuis ook echt de fijnste plek op aarde is. Ben je niet tevreden over de kleine badkamer of hal of weet je niet hoe je al die kabels die je nodig hebt minder chaotisch eruit kunt laten zien, lees dan even verder.

stekkerdoos in opbergkist

#1. Kabels en snoeren wegwerken

Vind jij die grote stekkerdozen met tig kabels ook zo’n doorn in het oog? Vaak raken de snoeren ook nog eens door elkaar en is het telkens uitzoeken welke kabel je nou moet aansluiten aan jouw laptop. Oke, super handig is die stekkerdoos wel, dus nu nog een oplossing om het minder prominent in beeld te hebben en liever de vazen laten opvallen. Lang leve kabelkisten. Je hebt ze in verschillende materialen en vormen, maar de simpele variant met gaten in de deksel blijft mijn favoriete handigheidje.

Ook kabels van je televisie of lamp zie je liever niet je mooie woonstijl in de weg staan, maar heb je natuurlijk wel nodig. In plaats van het wegwerken van deze kabels en het misschien nóg lelijker maken kun je er ook een artistiek design van maken. Een super goed idee die ik vaker bij creatievelingen heb gezien en een gevalletje is van ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’.

design van snoeren lamp

#2. Weinig opbergruimte slim benutten

Veel mensen hebben nood aan extra ruimte in huis. Althans, nood aan goede manieren om de ruimtes die we al hebben slim te benutten. De keuken bijvoorbeeld: al dat servies, al die pannen, al die extra accessoires en foefjes moeten ergens in kwijt, vooral als je een kleine keuken hebt. Dan komt bijvoorbeeld een rek waar je je borden verticaal in opbergt - en veel minder ruimte in beslag neemt dan met horizontaal opstapelen - heel handig uit! Ook een klein aanrechtblad - met waarschijnlijk al 2 of 3 verschillende soorten apparatuur – wil je niet gebruiken voor je afwasmiddel, sponsjes ed. Je kunt hier meerdere oplossingen voor bedenken.

De eerste is het gebruiken van wandrekjes! Je kunt hier bijvoorbeeld leuke waterproof mandjes aan bevestigen en daar allerlei spullen in kwijt. Daarnaast kun je onder de gootsteen, die we echt veel te vaak onhandig inrichten en niet optimaal benutten, opbergsystemen kwijt voor je afwasmiddel, sponsjes, doekjes en alles wat je níet op het aanrecht wil hebben. Je kunt dit bijvoorbeeld bij de Ikea verkrijgen. Mocht je ingebouwde opbergruimtes hebben in huis, dan is het slim om er plankjes in te zetten, waardoor alles overzichtelijk is en je een beter opbergsysteem kunt gebruiken om elke centimeter goed te benutten. 😊

uittrekbare bak opbergsysteem keuken

#3. Omgaan met fragiele muren

Helaas zijn er (huur)woningen met fragiele muren waar het bijna onmogelijk is om iets aan op te hangen. Bijna dan, want er is altijd wel een slim trucje om je zin te krijgen. 😉 Zo hebben wij aan de kant waar onze televisie staat een gipsmuur. Nou ja, geen probleem als je de televisie op een mooie tv-kast zet, alleen kregen we op een gegeven moment twee kleine dondersteentjes met grijpgrage handjes. Hoe vaak we ook nee zeiden, de televisie moest opgehangen worden voordat ‘ie het loodje zou leggen.

Je kunt voor een gipsen muur gebruik maken van hollewandpluggen van bijvoorbeeld het merk Toggler. Het enige nadeel hiervan is dat het aan de andere kant van de muur te zien is, dus je van tevoren wel moet bedenken of je op die plekken iets kunt/wilt ophangen. Als je lichte wanddecoratie wilt ophangen hoef je helemaal niet te boren; je kunt de producten van het merk Tesa gebruiken. Zo hebben ze zelfklevende strips, montagetape en nog meer handige foefjes die het gemakkelijk maken om eindelijk eens die fotolijst of dat schilderij op te hangen.

ronde grote spiegel in hal

#4. Maak gebruik van optische illusie.

Een kleine hal in jouw woning? Of misschien een iets té knusse toilet? Er zijn manieren om kleine ruimtes groter te doen lijken. Illusie: onze ogen die dénken iets te zien wat er niet is, dus maak er gebruik van. Een super tip is het gebruik van lichte kleuren. Lichte kleuren doen een ruimte groter lijken door de hoeveelheid licht dat het extra opvangt t.o.v. donkere kleuren. Een andere manier om een ruimte groter te laten lijken is het ophangen van spiegels. Doordat je spiegelbeelden van een ruimte ziet, lijkt het alsof de ruimte daadwerkelijk ‘doorloopt’ en groter lijkt. Gelukkig zijn spiegels onmisbare accessoires! Een derde manier om een ruimte groter te doen lijken zijn strepen. Horizontale strepen doen een ruimte breder lijken en verticale strepen langer, dus je weet wat je te doen staat. 😊

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd