Jouw stoffen bank schoonmaken doe je zo!

sudocreme bank stoffen bank interieur

 

Jouw stoffen items schoonmaken; misschien niet iets wat je vaak doet, maar wel heel handig om alvast te weten voor als je het ooit nodig hebt!

Vlekken krijgen uit jouw stoffen bank of welke stoffen item dan ook: ik had niet verwacht dat sudocrème over mijn bank gesmeerd dé aanleiding zou zijn tot het schrijven van deze blog.

Ja, je leest het goed! Mijn twee – meestal lieve – donderstenen bedachten zich dat het hoogstwaarschijnlijk heel leuk zou zijn om de bank onder te kliederen met sudocrème. Ja, zij vonden het geweldig, maar hun mama daarentegen..

Nee, de sudocrème lag niet zo voor het oprapen en ja, ze weten dat dat dus absoluut niet mag, maar hé: lang leve een onschuldig kinderbrein!
Dus hoe heb ik die plakkerige zooi uit de bank gekregen? Geloof me, dat ging makkelijker dan het uit hun haren verwijderen!

Dit is jouw redding bij vlekken op stoffen banken of andere stoffen items!

Vette substanties, zoals sudocrème: met een droge, schone theedoek de vlekken eruit ‘lepelen’, dus absoluut niet wrijven! Als je het met een droge doek als het ware hebt schoon gedept, kun je de resterende vlekken met witte keukenazijn schoonmaken. Met eens spons, doek, whatever you want.

Is het erg hardnekkig en doet het keukenazijn haar werk niet helemaal goed, dan kun je eventueel terpentine gebruiken, maar alleen als het item geen vulling van schuimrubber heeft!

Natuurlijk heeft de bank ook veel te verduren gehad met olievlekken e.d. met deze twee koters dus in dit geval heb ik ook de redder in nood voor je!

Vloeibare substanties, zoals olie en frisdrank: met een droge, schone theedoek deppen op de vlek, dus ook hierbij niet wrijven! Maak daarna een sopje van lauwwarm water en wolwasmiddel OF glansspoelmiddel en schrob de hele vlek eruit.

Succes gegarandeerd, maar hé: voorkomen is beter dan genezen. Good luck!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd