Met 8 tips je huis budgetproof inrichten

Een huis inrichten én vriendelijk zijn voor je portemonnee is zo makkelijk nog niet. Toen ik 3 jaar geleden samen ging wonen met mijn man hadden we best wat gespaard voor een mooie inboedel, maar doordeweeks bestond uit werken en ’s weekends uit schoonmaken, opruimen, boodschappen doen, familie bezoeken en met vrienden afspreken. Toen bleek ik meteen zwanger – van een tweeling! – en ondertussen gaven we ons geld uit aan van alles en nog wat. Toen de meiden er uiteindelijk waren moesten we even slikken toen we met een half afgemaakt huis de prijzen van babyspullen zagen.

Okee, fast forward: twee jaar later en het huis is nog steeds niet af, ha! Dat zal het denk ik nooit zijn, want je smaak en stijl kunnen veranderen, seizoenen spelen een rol op je gemoedstoestand en daarmee ook de accessoires die je in huis haalt. Om een lang verhaal kort te maken: desondanks kun je óók met een klein budget, minder tijd en een continue veranderende stijl je huis omtoveren naar een thuis waar je je helemaal fijn voelt.

vaas bloemen

#1. Boodschappen doen we allemaal. (Mocht dit niet zo zijn, dan hoor ik dat graag. Echt.)
Gooi je glazen flessen en potten niet weg! Maak ze heel goed schoon en hergebruik ze voor je bloemen; je hebt meteen vaasjes voor je bloemen én het is goed voor het milieu. 😉 Wil je ze opleuken, dan kan je er ook een DIY project van maken. Pinterest is our best friend!

keuken tegels

#2. It’s a wrap! Voor je tegels of keukenkastjes dan. 😉 Wil je je keuken of toilet eens aanpakken, maar heb je daar op dit moment geen budget voor? Tegelfolie is een perfect alternatief. Bepaal welke kleur/patroon je wil gebruiken en je kiest jouw folie bij bijvoorbeeld de Karwei, Gamma, Praxis of bestel het online als je meteen al weet wat je wil hebben. Wij hebben de keukentegels recent aangepakt en het heeft in totaal een dagje geduurd inclusief op maat knippen en plakken. Het vergt wat geduld, maar als alternatief heb je dan ook wat.

keukenkasten knoppen

#3. Nu we het toch over keukenkasten hebben; handgrepen of knoppen! Wil je je keuken een iets andere look geven en heb je geen zin in al dat gewrap, dan kun je ook de handgrepen veranderen. Je geeft met een bepaalde kleur en materiaal handgrepen/knoppen je keuken al snel een chique, industriële of bijvoorbeeld een landelijke uitstraling.

bed van pallets

#4. Pallets! Niet die van je oogschaduw en bronzer, maar die gebruikt worden om producten op te vervoeren. 😉 Je kunt ze tegenwoordig kopen, maar als je een groothandel of verzamelpand van kantoren ergens in de buurt hebt, kun je daar ook een kijkje nemen. Uit ervaring weet ik dat veel bedrijven er juist van af willen! Ben je creatief of wil je dat voor een keertje zijn, dan kan je er veel kanten mee op. Een bed of (lounge)bank creëren, er opbergboxen van maken en ga maar door. Je moet ze wel eerst opschuren – niemand houdt van houtsplinters – en dan kan je er mee doen wat je wilt. Op Pinterest en Google vind je super veel ideeën. Tik in wat je precies zoekt en hoppa; aan de slag met je DIY project.

pallets DIY plantenbak

#5. Okee, hoe vaak gebeurt het dat je nieuwe woondecoratie of meubelstukken ziet, er verliefd op wordt en meteen al plannen maakt over hoe je het gaat afstemmen met jouw interieur. Voordat je op zoek gaat naar nieuwe inboedel zeg ik je 1 ding: spuiten! Je kunt een oude kast, de salontafel, alle stoelpoten of wat dan ook een nieuwe kleur geven door middel van een spuitbus. Zo simpel is het! Je kunt verschillende kleuren spuitbussen kopen bij verfzaken, de Gamma, Hornbach of gewoon bij de Action. Zorg er wel voor dat dit in het buitenlucht gebeurd.

#6. Waarschijnlijk wordt dit al gedaan, maar toch nog even voor de zekerheid: Marktplaats afstruinen! Nee, er wordt niet alleen maar oude versleten prul verkocht op Marktplaats. Je zult je verbazen hoe vaak mensen spullen verkopen, omdat ze er gewoon van af moeten of het cadeau hebben gekregen en er niks mee kunnen in hun eigen huis. Des te mooier voor degenen die het wel nodig hebben! Struin het goed af, heb geduld, onderhandel een beetje en grote kans dat jij je hele huis met Z.G.A.N. producten kunt inrichten.

pallets interieur

#7. Het licht aanzetten kost geld, maar al die hanglampen die we in iedere ruimte hebben ook. Verkoop je kroonluchter, stoffen kappen en andere lampen en doe mee met de trend om alleen een LED licht zonder ‘omhulsel’ te hebben hangen aan een mooi stuk geweven touw en je bespaart alweer wat centjes. Het geeft je huis ook meteen een industrieel moderne look en wie houdt daar nou niet van!? 😉

vaas minimalistisch glazen fles

#8. Last but not least: minimalisme. Wil jij je huis écht budgetproof hebben, dan omarm je de minimalistische leefstijl. Verkoop alles wat je niet nodig hebt (verdien je meteen een zakcentje) en houd alleen de nodige dingen in huis. Wil je dan een paar mooie accessoires in huis laten, kies dan voor tijdloze producten die je niet ieder seizoen moet veranderen, zoals bijvoorbeeld glazen vazen (hello, tip number 1). Minder producten betekent ook meteen minder afstoffen, meer ruimte in huis en gewoon lekker lief zijn voor je portemonnee, om er vervolgens andere leuke dingen mee te doen.. 😉

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd