Casa Sarani x Goede doelen

 

Het is altijd een droom van mij geweest om een eigen stichting op te zetten gericht op microfinanciering voor de bevolking van Alhoceima en omstreken. Alhoceima ligt in het Noorden van Marokko en is mijn tweede thuis voor zolang ik me kan herinneren. De mensen daar zitten in mijn hart en des te meer ik het jammer vind dat er nog teveel armoede heerst en de kansen op banen nagenoeg nihil zijn.

Het concept van ‘alleen maar’ geld doneren is naar mijn mening niet effectief genoeg, gezien de vele burgers die - in 2022 - nog steeds in armoede leven. Geld geven aan een behoeftige wil niet zeggen dat diegene er ook daadwerkelijk mee om kan gaan en goede keuzes maakt met het geld. Integendeel; ze zullen hier altijd begeleiding in moeten krijgen. En als het geld op is, zijn we weer terug bij af. Deze cirkel wil ik graag doorbreken door het creëren van banen en kansen in plaats van geld geven waar niet mee omgegaan kan worden. 

Is er een behoeftige vrouw die ontzettend goed kan bakken, maar geen normale oven heeft om haar kunsten überhaupt te delen? Dan is een goede oven, waarmee ze baksels op bestelling kan maken wellicht een goed idee. 

Is er een puber die talent heeft voor een bepaalde sport, zoals voetbal, maar dit alleen bekend is bij z’n familie en vrienden? Dan zijn goede voetbalschoenen en een abonnement op de sportschool met personal trainer wellicht een start voor een goede conditie en een kans om gezien te worden.

Of misschien is er een man die ontzettend goed kan knippen, maar dit in een heel klein kamertje doet voor alleen bekenden. Dan is een kleine garage kopen om daar een kapsalon van te maken een goed idee.

Dit zijn voorbeelden van hoe je microfinanciering kunt inzetten voor behoeftige mensen. Dit is een droom waar ik mee bezig ben uit te schrijven, uit te werken, in te verdiepen ed. Ondertussen leek het me alleen maar meer dan logisch dat ik mijn webshop zou koppelen aan bestaande goede doelen om zo samen een bijdrage te leveren en alvast een voorproefje te hebben van het mooiste dat er is. Want daar gaat het mij uiteindelijk om: mensen helpen. Door mooie producten aan te bieden waarmee jij jouw huis omtovert tot een gezellige, sfeervolle thuis, maar ook door tips en tricks te delen via Instagram en daarnaast dus ook door middel van donaties en hiermee mensen in nood een beter leven te gunnen.  

Een stichting waar ik me nauw verbonden aan voel is Stichting Rizq. Zij helpen behoeftigen in verschillende werelddelen, maar focussen zich voornamelijk op Marokko, dat tevens mijn tweede thuis is. Van iedere bestelling zal er €2 naar dat goede doel gaan. Aan het einde van de maand wordt het bedrag overgemaakt naar de rekening van dat doel. En onthoud: mocht jij ook willen bijdragen, maar dit niet kunnen doen via een bestelling, dan is awareness creëren altijd nog een heel goed idee. Hoe meer water we geven aan een goede zaak, hoe sneller het zal groeien. Samen staan we sterk! 

Goede doel: Stichting Rizq 

Meer informatie: 

https://www.instagram.com/stichtingrizq/